By / 28th mai, 2015 / Evenimente / No Comments

Zilele acestea toată stațiunea Băile Herculane se pregătește de sărbătoare. În 30 mai 2015, la sfârșitul lunii, în Parcul Central se va desfășura Festivalul Pinul Negru de Banat, manifestare tradiţională ajunsă în acest an la cea de-a 11-a ediţie. Prima ediţie a festivalului a avut loc în anul 2004, fiind iniţiat în cadrul Proiectului Pădurile de Pin Negru de BanatParte a Reţelei NATURA 2000, al cărui obiectiv este conservarea pe termen lung a pădurilor submediteraneene de Pinus Nugra Banatica incluse în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.

Pe lângă programul folcloric ce va fi susţinut de formaţiile artistice de copii şi tineri venite din comunităţile locale de pe raza Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei : Băile Herculane şi Cornereva (jud.Caraş-Severin), Padeş şi Tismana (jud. Gorj), Baia de Aramă, Ponoare, Isverna, Obârşia Cloşani (jud. Mehedinţi), va fi și concursul creativ organizat în mod tradiţional în cadrul festivalului pentru elevi, cu tema Pinul Negru de Banat, concurs ce va fi jurizat si premiat.

Organizatorii acestei ediţii a festivalului sunt Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei şi Primăria oraşului Băile Herculane.

Invităm turiștii aflaţi în această perioadă pe Valea Cernei să ia parte, pe lângă noi localnicii, la promovarea acestei specii forestiere caracteristică Văii Cernei, care a devenit unul dintre simbolurile staţiunii Băile Herculane, participând la Festivalul Pinul Negru de Banat.