Blog

Herculane statiune balneara de peste două milenii

Lucrările de canalizare efectuate în ultima vreme au scos la lumină vestigii romane, dovadă că Herculanele este stațiune balneară ce are două milenii de istorie. Este vorba despre încăperile unui fost spa, vechi de 2000 de ani, peste care muncitorii au dat întâmplător în timpul săpăturilor pentru rețeaua de apă și canal din zona centrului vechi, lângă hotelul Cerna.

Sunt niște descoperiri arheologice unice în țară. Momentan se ocupă de ele patru băieți de la muzeul din Caransebeș, dar sunt puțini, am înțeles că vor suplimenta oamenii care să facă cercetări. Va fi cea mai importantă dovadă că Herculanele este stațiune balneară de 2000 de ani. S-au descoperit bazine termale întregi, camere întregi de tratament tencuite. Este ceva fantastic, s-au descoperit și obiecte și ceramică. De asemenea, s-a descoperit și o monedă din perioada împăratului Comodius. S-ar putea să se descopere și vestigiile din vremea împăratului Traian.

A explicat primarul Nicușor Vasilescu

Ar fi vorba despre cea mai mare descoperire de acest fel din țară, din punct de vedere al gradului în care s-a conservat, al întinderii și vechimii. Încăperile descoperite au în jur de doi metri înălțime iar săpăturile sunt încă în plină desfășurare.

Sursa: reper24.ro

Leave a Comment

Tags